Kennel Thunderwolf

Tom Cruise 2010

Tindras första kull är även den första kullen född av en tik med mitt egna kennelnamn. Det var en alldeles speciell känsla att äntligen ha kommit dit , jag har ju haft belgare sedan 1984  och kennelnamnet fick jag 1993 tror jag så det tog 17 år att få fram något som jag ansåg vara värt att bygga vidare på :D inte så att de tidigare hundarna har varit dåliga hundar på så många sätt , de har varit bra hundar  men de har inte uppfyllt de kriterier som jag önskar att de ska ha för att jag skulle vilja gå vidare. Jag avlar aldrig bara för att jag kan eller för att jag har behållit en hund ur någon kull , sån är jag ;)  Jag hade bestämt mig för att para Tindra med Devil som då bodde hos Karin som har kennel Casfan i Danmark. Devil var en väldigt liten hanhund och det har han helt klart lämnat vidare då alla i denna kullen är relativt små i växten. Det var en riktig resa vi gjorde Tindra och jag, vi åkte ner till Varberg och tog båten över till Grenå där Karin hämtade upp oss, på vägen hem till henne fick vi problem med bilen vilket slutade med att bärgaren fick hämta upp oss och trasiga bilen och köra oss hem, haha. Men vi klarade parningen över en helg och resultatet blev 6 valpar - 3 tikar och 3 hanar. Tyvärr så dog en tik efter någon dag, vi vet inte vad som felades henne, men troligtvis drabbades hon av puppy fading syndrome ( typ spädbarnsdöd som jag fått förklarat ) eller hade vatten i lungorna.  Det var den första valpen jag förlorat så det tog hårt men sånt händer tyvärr.

Tindra var en super mamma och vi trodde nog att hon skulle tvätta ihjäl sina barn, otroligt tålmodig mor när hon väl fattade att det faktiskt var hennes allihop och modersinstinkten kickade in vilket inte tog lång stund efter att alla var ute ;-) 

Av dessa 5 valpar som överlevde flyttade 2 till Danmark - Top Gun till Jakob och Carola och Vanilla Ice ( Vanilla )till Annette , tyvärr finns inte Annette med oss längre och Vanilla bor nu med hennes syster. Jerry Maguire ( Bonzo ) bor i Kinna med Malin och hennes familj  och Rain Man ( Lexus ) bor med Sandra på Tjörn ... Endless Love ( Ess )  bor här med mig :D 

Alla 5 kom till MH på Ulricehamns BK när de var runt 18 månader och de gjorde ett bra MH, det är en relativt jämn kull , utseende mässigt är de otroligt lika varandra. 

Bild från MH dagen 

 Tom C kull 1

  Top Gun Rain Man Jerry Maguire Endless Love Vanilla Sky
Testicles 2 2 1    
Hips A A A B  
Elbows 0/0 0/1 0/0 0/0  
Eyes clear clear   clear  
MH yes yes yes yes yes
MT       KORAD  
Achievements Obedience , Rescue Training, approved of Missing People as search dog   LP2 LP3 , Elit Obedience , Tracking UHP KBHV 2011, LP1 , BH  
Health issues          
Other Export Denmark Castrated Castrated Used in Breeding, Dream litter Export Denmark

 

 

 

Stamtavla Tom Cruise kullen

 

Tom C kull 1
Tom Cruise kullen
Devil dubbel
Devil the Red Dragon

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

[Text här]

Tindra
Thunderwolf´s

National Treasure


SBCH KORAD 

Belgian Joy

Doctor-Dolittle


KORAD SEUCH

Occra Brambax

 


NO UCH

Roi Acajou Di Scottatura


Wirwelwinds

Bhettan-Busa


KORAD LP SELCH

Belgian Joy AnnieGetYourGun


NO UCH 

Delark Paco Rabanne


LP

Continental´s Finesse

a54
SE V -05 -06

Fosvek

Invisible Touch


Fosvek 

Top of the World


GB CH Bergerac Blue Knight


Fosvek

Dancing Queen


Fosvek

Let it Be


GB CH 

Bergerac Blue Knight


Precily Touch of Class