Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Nyfödda 1 + 1

Så kom dom äntligen ut. Lite förvånad att det faktiskt bara var 2 st, jag hade nog trott att det skulle komma minst 4 men man får vara glad för det lilla med tanke på omständigheterna runt löp och parning.

Två stycken svarta, en tjej och en kille , jag är glad att det blev svart , det var vad jag hade hoppats på för jag är inte jätte förtjust i att få Terv efter Groen och jag önskar få mer o bättre svarta vilket jag hoppas att dessa blir , bra alltså   

Det har varit ett oroligt dygn, oroliga första timmar efter förlossningen. Halv 8 cirka kom den första ut, tjejen, cirka 20 minuter senare kom killen. Men tjejen var svår att få ut och Copy hade det jobbigt ,det gjorde förmodligen väldigt ont och hon är ju inte den mest smärttåligaste hunden heller tyvärr. 

Efter att de kommit ut var hon väldigt orolig och jag förmodar att hon hade ont, hon darrade väldigt mycket på ett sätt som jag aldrig sett förut vilket gjorde mig väldigt orolig i sin tur. När hon började morra åt valparna blev jag ännu mer orolig för det har jag heller inte upplevt förut. Copy var otroligt utmattad och mådde förmodligen inte bra alls, jag antar att hon hade kraftiga sammadragningar som gjorde ont och när valparna var där och kröp runt hennes ömma punkter så blev de objekten för morrningarna,  hon ville gärna försöka ta hand om dom men mitt i allt det nya och med det onda så blev allt väldigt förvirrat. Jag ringde min veterinär som sa att jag skulle ringa smådjurskliniken i jönköping för att höra om jag eventuellt behövde komma in med henne för att ge henne kalkdropp. 

Jag ringde dom och de talade om för mig att de hade fullt så de kunde inte ta emot mig även om de ville ... detta har jag inte varit med om förut heller, är ju helt galet   så de bad mig ringa djursjukhuset istället, så jag gjorde detta , efter att de pratat ihop sig lite tyckte de att jag kunde avvakta under dagen .... eehh .... jaha, detta är ju ganska stressande då man inte riktigt vet vad det är man ska avvakta med ? självklart så vill man ju helst slippa åka iväg med en nyförlöst tik o valpar om det går att undvika men man vill ju heller inte förlora någon av dom. 

Jag avvaktade alltså och försökte göra vad jag kunde efter bästa förmåga för Copy, jag tog en kudde och la mig i valplådan med henne och valparrna så hon kunde kura ihop sig med mig i skedställning, där kändes det som om hon blev trygg och lugn och efterhand avtog darrningarna. Jag gav henne druvsockervatten och naturell yoghurt, A-fil och Mush bullar, allt gick ned med god aptit. Vi sov en stund så i lådan och det kändes som om Copy blev mer tillfreds efter detta också. Valparna klarade sig utmärkt och sökte tutte på en gång så som valpar ska så inget fel på dom iallafall. På eftermiddagen rinngde jag min Veterinär igen och vi pratade lite och han sällade sig till avvaktande-ligan. 

När jag släppte in de andra hundarna i huset så tror jag modersinstinkten kickade in lite mer hos Copy. Naturligtvis så är ju Ess och Driven otroligt nyfikna och undrar vad det är för något inne i rummet , Larsson däremot kunde ju inte bry sig mindre , han gick direkt till soffan och la sig 

Natten blev lugn , på morgonen var det bråttom ut för Copy men sen har hela denna dagen varit lugn trygg o stabil och hon verkar ha funnit sig tillrätta i sin nya roll som mamma och pysslar med de små som en god mor gör   de här valparna har väldigt mycket mat och äter gör de för glatta livet , jag har inte vägt dom än men tänkte göra det under kvällen bara för att ha lite kolla på att de går upp som de ska.

16

Och ska de va så ska de, bara för att jag absolut inte vill ha sporrar på valparna så har ju naturligtvis hanen sporrar bak på båda tassarna och inte nog med att det är ett par sporrar , nä det ska ju naturligtvis vara DUBBLA sporrar också. Det är första gången det har hänt hos mig. Eftersom Larsson föddes med sporrar så är det väl inte så konstigt att det blev så , men ändå , jag hade klarat mig jätte bra utan dom.

13

Jag hoppas att allt fortsätter i lugnets tecken nu och att inget komplicerat inträffar.

14

15

Fortsättning följer ...... 

10

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson