Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Spårtävlings Debut !

Ja nu fick vi tummen ur och tog oss iväg på tävling, debut i spår för Copy, appelklass på Herrljungs BK.

2 pinnar räckte inte idag så vi blev inte Uppflyttade men Godkända och jag är jättenöjd med Copy´s prestation idag för hon gjorde det bra med tanke på omständigheterna som vi haft inför denna start. 

Imorse när jag klev upp så trodde nog alla hundar att jag skulle till jobbet som vanligt. Bara Copy som åkte med mig, hennes dag , hennes tid.

Samling 7.30 , vi drog startnummer 7, när vi kom ut till spårmarken så var det väldigt hög vegetation, väldigt hög , upp på låren och man kan ju tycka att sånt borde vara lätt, men det är inte alltid så bra med "lätt" för inte fasen tyckte hon att hon behövde stoppa ner näsan till backen , spåret var ju liksom "all over the place" och högt.

Vilket fall om jag ska sammanfatta så gott det går.

Först o främst så stod det ju 6 främmande personer vid hennes spårstart, det är typ 6 personer mer än vad det brukar vara, märkligt tyckte hon helt säkert, vi hade lite andra åskådare också , det stod ett gäng kossor och spanade i hagen bredvid, ännu märkligare tyckte nog Copy och givetvis lite spännande / skrämmande ( matte har koskräck , haha ) Hon har aldrig gått ett icke förarspår på äng / åker så det var ju lite pirrigt också.

Jag tog ett beslut att börja gå när linan löpt cirka 7 meter för att hon inte skulle bli osäker och vända tillbaka = avdrag , första sträckan var direkt oklar och hon missar första apporten, jag tror nog hon hade den i näsan men en rådjurslega hade liiiite högre prio där , hmm. Andra sträckan tog hon upp , tacksam för detta att spåret fick prio 1, hon la sig spontant vid apporten, lite högt som för att fråga ifall hon verkligen behövde lägga sig helt, japp det behöver du svarade jag. Andra vinkel OK , sen började hon trava på mot slutet och jag var tvungen att stålsätta mig och lita på henne för detta spår var verkligen inte som ett fyrkantigt U mer som en varningstriangel i formen. lite snurr 10 meter innan slut sen rätt på slut och en snygg klockren liggmarkering ... Jippiiii .. det är väldigt skönt att få med sig slutet på spåret för det är såååå tråkigt att missa det, blir liksom inget bra avslut då. 7 o 7,5 fick hon av domarna. 

4

 

Tillbaka till klubben för lydnaden , budföring o platsliggning i grupp.

Vi har i princip aldrig blivit kommenderade på Lydnadsplanen under träning och det brukar inte stå så mkt folk stelt på sidorna heller, nytt för Copy att någon står där o "gastar" men hon gjorde det bra , lite tapp i högersvängen då vi gick rakt mot ena domarparet och när jag svängde tittade hon på dom istället, nåt segt sättande i halt, lite sega starter i marschen, men överlag så följde hon bra :) 

Framförgåendet stod vi över för vi har fortfarande helt olika åsikter om hur detta moment ska utföras. Läggande under gång , lite segt ner, jag uttalade givetvis kommandot i en helt annan ton än jag brukar , varför gör man det på tävling ? fattar inte detta , hmm

Inkallningen så satt hon faktiskt kvar även när tävlingsledaren sa Kalla in, hon brukar vara pigg på att bestämma själv när hon tycker hon suttit tillräckligt länge , haha. ingången blev dock kass, för hon fick nog nåt släpp där och satte sig inte framför som hon brukar och inte vid sidan utan där emellan, och hon slarvar på ingångarna till sidan.

Hoppet kom hon över perfekt och även där satt hon kvar tills jag gav kommando, brukar tjyva drä med många gånger, hon satte sig perfekt framför men slarvar på ingången vilket givetvis närmsta domaren såg men inte den som stod på "fel" sida , därav 10 antar jag ;) 

Budföring är ju inte befäst , hon har precis börjat fatta grejen , men då mottagaren var ytterst tråkig och oengagerad i Copy när vi gick fram till henne så hade hon inte tillräckligt högt intresse kvar för att springa till henne när vi kom ner till vår punkt, mer träning på tråkiga mottagare alltså ;) 

Platsliggning var ju lite spännande då hon aldrig har legat plats i grupp med främmande hundar, inte ens kända hundar, men hon låg tryggt som nr 5 av 7 hundar , alla andra låg också vilket var tacksamt.

5

 

Eftersom Ankie var där så bad jag henne om en extra Budföring på samma plats för att Copy iallafall skulle få en bra minnesbild av detta, det gick kanonbra :D 

Jag är nöjd med dagen ändå med tanke på allt detta nya som hon varit med om idag och hon höll ändå ihop med gott humör och energi hela dagen lång. Jag har ju inte haft några att träna med direkt på hemmaplan då Bruks är i princip utrotat på min klubb och med tanke på mitt arbete så är det ju jättesvårt att få tiden till att räcka så med tanke på detta så gjorde hon det fantastiskt bra den lilla superråttan   det blev iallafall ingen plump i meritlistan då resultatet är Godkänt, vi kunde ju hoppas på att det får fortsätta så för Copy, för än så länge har hon bara godkända resultat på SKK , lite skoj , vi får väl se hur länge det varar  ;) :P 

Jag hade lovat henne att få bada efter tävlingen så bad blev det såklart ;) 

1 2 3

 

 

 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson