Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

NY TITEL ÄNTLIGEN !

Ja jag satt ju hemma och hade lite att göra , bara sådär  .. och helt plötsligt så var vi anmälda till tävling jag och Ess    .. jaha .. dags att börja träna lite också då   

Vi har kämpat på i regnet här hemma , tyvärr inte haft tid att besöka någon klubb så störningar har det varit fattigt med.. Skipper har dock gjort sitt bästa genom att försöka vara ivägen så mycket det bara går ute på planen ( han vill bara ha köttbullar   ) han har dock lärt sig att INTE stå i linjen på inkallningen för då blir han lätt överkörd ... smart katt det där   

Så igår kväll var det dags att åka till Mullsjö och hoppas på att det skulle hålla hela vägen så vi kunde avsluta detta kapitel ... i 2 dagar hade det regnat hemma så vi hade tränat på detta utifall att .. men vädret var kanonbra, lagom varmt och uppehåll ... Ess hade gått som en Miljon hemma på träning i 2 dagar och jag tänkte att om hon bara kan hålla sig på runt 75 % på tävling med tanke på alla yttre störningar som hon inte är van vid så kirrar vi förstapriset iallafall   Platsliggningen ska ju fungera men vi har inte tränat med andra så det var lite nervigt ändå ... Ess är inte intresserad av andra hundar så ingen fara med att hon går upp till någon annan, men hon kan ju få för sig att hon tycker det räcker eller "glömma" bort vad hon håller på med och komma till mig. 

Jag drog startnummer 1 och det var ju bra på ett sätt för det innebar ju att hon fick ligga på flanken med hund på bara en sida av sig. Precis när vi står där så är det en envis geting som absolut vill bli kompis med oss, inte så bra.. när jag kopplar loss vill hon gärna ställa sig, måste träna mer på detta ... så på grund av det lilla strulet i början så fick hon ett halvt poängs avdrag =  Platsliggning i grupp 9,5 p ... Tandvisning är ju också en sån sak som vi aldrig tränar på för det kräver att man har en träningspartner och det har vi ju inte så ofta .. men enda problemet med det momentet för Ess är egentligen att hon blir lite översocial och gärna vill "klättra" och kramas med domaren .. känns som ett Lyx problem när man har en Belgare   igår satt hon dock stilla vid sidan och fick full pott på detta =  Tandvisning 10 p

Sen körde vi momenten .. och hur gick det då ... 

7,5 p Linförighet - Kort koppel , Före i Position ( alltså, jag har ett kort koppel och jag håller det i vänster hand för jag vill inte ha nåt hängande dinglande framför knäskålarna .... men det är slakt och inte SÅ kort och jag kan ju tycka att om nu domaren anser att det är för kort koppel och tänker ge mig avdrag för detta så bör jag få reda på det innan så jag har chans att byta i såfall.. för hon gick bättre än 7,5 poäng , så det känns lite surt, men men ... ) 

7,5 p Läggande under gång - Huvudnickning , sakta ned (  ja man lägger sig till med små konstiga dubbelkommandon när man inte har någon som påpekar de för en    och hon segade ner men jag är glad att vi kommit över tröskeln med tillfälligt hörselbortfall och "vet inte vad det ordet betyder" så att hon faktiskt lägger sig under gång och blir kvar = Framsteg ) 

9,5 p Inkallning - Hopp ( Jag antar att avdraget är för det lilla skuttet som liksom bara måste bli innan man landar vid sidan ... det som jag är mest fascinerad över och det är likadant med Mr Larsson .. det är att jag TRÄNAR ALDRIG på att de ska gå direkt in till sidan och då menar jag  verkligen Never Ever Ever ... jag har ingång framifrån, sitta framför och gå in till sidan på kommando , likt förbannat så går mina hundar DIREKT in till sidan på alla dessa moment på Tävling ??? Kan någon förklara detta fenomen för mig ? För mig är det helt obegripligt hur de själva bara kan skala av en del av momentet på tävling men aldrig på träning - spoooky .. Hahaha    )

7,5 p Ställande under gång - 3 steg och snett sättande ( ja uppenbarligen stannade hon inte tvärt som hon brukar och flyttade sig lite i nedsättandet , that´s life   )

7 p Apportering - Släpper  ( aahh .. alltså det här momentet .. knäppt moment för det första.. och jag vet aldrig riktigt hur och när man ska göra vad när man erbjuder hunden apporten , det känns bara konstigt.. men iallafall så hade jag gett en NOLLA själv på detta , för jag tyckte det kändes som att hon spottade apporten direkt faktiskt , haha ... väldigt förvånad att hon inte höll den för hon håller 100% .. MEN vår apport väger mycket mer och är större  än den som var igår som trots att det ska vara en STOR apport är yber mesig och väger luft .. antar att det var det som ställde till det för Ess hjärna, vad är detta liksom ? .. så bara träna på massa olika apporter och storlekar och vikt helt enkelt    ) 

10 p Hopp över hinder - ( ja det enda märkliga igen då på detta var ju för min del för domaren har ju ingen aning om hur jag vill att det ska se ut egentligen  .. men DIREKT in till sidan gick hon   helt galet märkligt , hahaha   ) 

8 p  Helhetsintryck - Trevligt (  ja det kändes rätt okej överlag faktiskt och det är roligt om det ser trevligt ut     ) 

Så detta var det .. vi skrapade ihop 169,5 poäng och det räckte ju till ett förstapris och en tredjeplacering och vi fick det där förbannade jä....a LP 1 och kan gå vidare   Nu struntar vi i Lydnadsklasserna tills vi vet hur det blir med de nya reglerna så får vi se om vi gör nåt mer i Lydnad i framtiden ...

 

Snälla Madde Bromander som också var på plats tog foton med min kamera så vi kunde dokumentera och bevisa att vi faktiskt har varit där , hahaha ... Tack så jätte mycket för detta    

Ess samlad

That´s all for now folks  

 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson