Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Qira ny titel

Duktiga Sofie har varit och tävlat i helgen igen med Qira -

Thunderwolf´s Lara Croft Tombraider ( Zaro x Raven )

Det tog det tredje första priset i Lydnadsklass 2

på hela 179 poäng och fick därmed en ny till titel , LP 2   

Mega Stort Grattis till er , va skoj 

Så nu kan Qira titulera sig med KORAD UHP LP1 LP2 innan sitt namn 

Collage1

 


Hopp o Läggande mest

Uthopp och Återhopp - att INTE hoppa bara för att man går mot hindret - svårt :)

1

 

Läggande under gång, tjat , tjat, tjat ... men det blir bättre o bättre 

Före kommandot funkade 9 av 10 gånger så det blir också bättre snart kan vi öka sträckan 

Sitta kvar lite längre innan inakallningskommandot kom var svårt tydligen, hon tyckte att hon själv kunde bestämma när hon hade suttit tillräckligt länge - gör om gör bättre.

Ingång Inkallning - Bra

Helomvändning, vänster, vänster är lite trixig ibland får hon inte med rumpan runt tillräckligt snabbt, men hon har börjat komma in till sidan på ordet fot riktigt bra oavsett vart hon befinner sig 

Träning ger färdighet säger de som vet 


Träning med Ess

Jag funderade på om man kanske kunde få in en sida som man kan ha som träningsdagbok, ska kolla på detta , det kanske skulle sätta lite eld under baken på en så man fick någon träning gjord också ;)

Idag har Ess och jag iallafall gjord lite lydnads övningar 

Framförgående = godis på koner , inlärning på att gå ut på ordet Före , funkade hyfsat åt båda hållen , hon är lite osäker på vad ordet betyder än.

Kontakt - Fotgående = lite ofokuserad , mycket bra Höger om Halt, lite mer skärpt efter boll belöning, godis kan slöa ner henne lite.

Platsläggande = lite trög att fatta / höra kommandot , fusk ligger med armbågarna i luften , måste vara noga med tajmingen på klicker o belöning , blir bättre efter ett par gånger.

Inkallning = Bra fart , godkänd ingång, avslutade framifrån då hon har en tendens att "glömma" bort hur man ska göra på tävling och går direkt till sidan :/

Apportering = Bra fart ut och in, inget tuggande, men spottar ut den framför fötterna på mig så vi tränade på att bara hålla fast den sittande framför, gick bra.

Japp , det var dagens hund träning :)


Första inlägget

Jag har svårt att bestämma mig för ifall jag ska skriva på Engelska eller Svenska , men jag tror att jag kanske gör både och ibland, beroende på vad det är jag vill förmedla, jag hoppas ni förstår varför :) 

Jag tänkte att jag kan använda den här bloggen till att skriva lite om våran träning och våra små utflykter vi gör ibland och lite annat allmänt pladder, funderingar om vissa saker har jag också ibland, det finns möjlighet att kommentera inlägg så det får ni gärna göra, jag förbehåller mig dock rätten att radera olämpliga, stötande eller helt enkelt korkade kommentarer :)


visdom

 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson