Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Spårtävlings Debut !

Ja nu fick vi tummen ur och tog oss iväg på tävling, debut i spår för Copy, appelklass på Herrljungs BK.

2 pinnar räckte inte idag så vi blev inte Uppflyttade men Godkända och jag är jättenöjd med Copy´s prestation idag för hon gjorde det bra med tanke på omständigheterna som vi haft inför denna start. 

Imorse när jag klev upp så trodde nog alla hundar att jag skulle till jobbet som vanligt. Bara Copy som åkte med mig, hennes dag , hennes tid.

Samling 7.30 , vi drog startnummer 7, när vi kom ut till spårmarken så var det väldigt hög vegetation, väldigt hög , upp på låren och man kan ju tycka att sånt borde vara lätt, men det är inte alltid så bra med "lätt" för inte fasen tyckte hon att hon behövde stoppa ner näsan till backen , spåret var ju liksom "all over the place" och högt.

Vilket fall om jag ska sammanfatta så gott det går.

Först o främst så stod det ju 6 främmande personer vid hennes spårstart, det är typ 6 personer mer än vad det brukar vara, märkligt tyckte hon helt säkert, vi hade lite andra åskådare också , det stod ett gäng kossor och spanade i hagen bredvid, ännu märkligare tyckte nog Copy och givetvis lite spännande / skrämmande ( matte har koskräck , haha ) Hon har aldrig gått ett icke förarspår på äng / åker så det var ju lite pirrigt också.

Jag tog ett beslut att börja gå när linan löpt cirka 7 meter för att hon inte skulle bli osäker och vända tillbaka = avdrag , första sträckan var direkt oklar och hon missar första apporten, jag tror nog hon hade den i näsan men en rådjurslega hade liiiite högre prio där , hmm. Andra sträckan tog hon upp , tacksam för detta att spåret fick prio 1, hon la sig spontant vid apporten, lite högt som för att fråga ifall hon verkligen behövde lägga sig helt, japp det behöver du svarade jag. Andra vinkel OK , sen började hon trava på mot slutet och jag var tvungen att stålsätta mig och lita på henne för detta spår var verkligen inte som ett fyrkantigt U mer som en varningstriangel i formen. lite snurr 10 meter innan slut sen rätt på slut och en snygg klockren liggmarkering ... Jippiiii .. det är väldigt skönt att få med sig slutet på spåret för det är såååå tråkigt att missa det, blir liksom inget bra avslut då. 7 o 7,5 fick hon av domarna. 

4

 

Tillbaka till klubben för lydnaden , budföring o platsliggning i grupp.

Vi har i princip aldrig blivit kommenderade på Lydnadsplanen under träning och det brukar inte stå så mkt folk stelt på sidorna heller, nytt för Copy att någon står där o "gastar" men hon gjorde det bra , lite tapp i högersvängen då vi gick rakt mot ena domarparet och när jag svängde tittade hon på dom istället, nåt segt sättande i halt, lite sega starter i marschen, men överlag så följde hon bra :) 

Framförgåendet stod vi över för vi har fortfarande helt olika åsikter om hur detta moment ska utföras. Läggande under gång , lite segt ner, jag uttalade givetvis kommandot i en helt annan ton än jag brukar , varför gör man det på tävling ? fattar inte detta , hmm

Inkallningen så satt hon faktiskt kvar även när tävlingsledaren sa Kalla in, hon brukar vara pigg på att bestämma själv när hon tycker hon suttit tillräckligt länge , haha. ingången blev dock kass, för hon fick nog nåt släpp där och satte sig inte framför som hon brukar och inte vid sidan utan där emellan, och hon slarvar på ingångarna till sidan.

Hoppet kom hon över perfekt och även där satt hon kvar tills jag gav kommando, brukar tjyva drä med många gånger, hon satte sig perfekt framför men slarvar på ingången vilket givetvis närmsta domaren såg men inte den som stod på "fel" sida , därav 10 antar jag ;) 

Budföring är ju inte befäst , hon har precis börjat fatta grejen , men då mottagaren var ytterst tråkig och oengagerad i Copy när vi gick fram till henne så hade hon inte tillräckligt högt intresse kvar för att springa till henne när vi kom ner till vår punkt, mer träning på tråkiga mottagare alltså ;) 

Platsliggning var ju lite spännande då hon aldrig har legat plats i grupp med främmande hundar, inte ens kända hundar, men hon låg tryggt som nr 5 av 7 hundar , alla andra låg också vilket var tacksamt.

5

 

Eftersom Ankie var där så bad jag henne om en extra Budföring på samma plats för att Copy iallafall skulle få en bra minnesbild av detta, det gick kanonbra :D 

Jag är nöjd med dagen ändå med tanke på allt detta nya som hon varit med om idag och hon höll ändå ihop med gott humör och energi hela dagen lång. Jag har ju inte haft några att träna med direkt på hemmaplan då Bruks är i princip utrotat på min klubb och med tanke på mitt arbete så är det ju jättesvårt att få tiden till att räcka så med tanke på detta så gjorde hon det fantastiskt bra den lilla superråttan   det blev iallafall ingen plump i meritlistan då resultatet är Godkänt, vi kunde ju hoppas på att det får fortsätta så för Copy, för än så länge har hon bara godkända resultat på SKK , lite skoj , vi får väl se hur länge det varar  ;) :P 

Jag hade lovat henne att få bada efter tävlingen så bad blev det såklart ;) 

1 2 3

 

 


Inte bara en valp ....

snart 9 veckor sedan de kom till världen och lika länge sedan jag skrev i bloggen. Som de flesta vet så förlorade vi den lilla killen efter 2 veckor, otroligt sorgligt och det var ett hårt slag. 

Den här lilla tjejen som har varit ensamvalp och det är första gången för mig att ha en ensam valp. Hon är väldigt speciell på så många sätt och detta blir nog det tuffaste överlämnadet jag har haft på alla år tror jag. Det är alltid jobbigt när de ska flytta ut men det här är bortom jobbigt faktiskt, till och med pappa tycker att det är jobbigt. Hon har verkligen kommit innanför allt ända in till hjärteroten och jösses vad jag älskar den här valpen.

53486540_309464069764572_7102888357163696128_n  53468106_824670727893125_5705490936042094592_n  53510669_795293877497417_4844745100120555520_n

Jag vet att man inte ska fästa sig för mycket och det är lätt att tänka så och att säga så men verkligheten är inte så enkel , kärleken för de här små liven och det bara biter sig fast. Det är väl därför jag varje gång tänker att Nä nu blir det inget mer, men så går det ett tag och man tänker att , jo men det här kan bli intressant, så är man där igen. 

Jag önskar jag kunde förmedla till alla nya ägare hur det känns att släppa iväg de små guldklimparna, hur mycket jag oroar mig och bryr mig, hur ont det gör i själen. Det har inget med personerna att göra, men det är ju mina små "bebisar". jag har sett dom komma till världen, hur de tar tutten för första gången, hur de växer , hör hur de knorrar o kämpar. Lever och andas med dom i 8 veckor och ser deras otroliga utveckling under den här korta tiden. Alla utvecklar de sin egen personlighet, alla är de speciella på sitt egna sätt. 

54514237_991099567888816_7084674886920044544_n

Jag får alltid höra att jag ska få bilder och uppdateringar och att det är så bra med uppfödare som bryr sig men jag vet också att även om jag hoppas att det är så det kommer bli så vet jag att det inte blir så för det mesta. Första dagarna , första veckorna är det lite mer men sen blir det allt mer sällan , det är några som jag hör av oftare än andra och jag är ytterst tacksam över det, men för de allra flesta så glöms det av och jag antar att livet bara rullar på. Jag kan tyvärr inte jaga efter alla för det finns inte så många timmar på ett dygn och det skulle vara ett heltidsjobb för mig. 

Jag klandrar ingen , jag förstår att livet rullar på och att folk har fullt upp med sitt egna men jag önskar att alla förstod att så som det skulle kännas för er att lämna bort eller förlora er vän idag så känns det för mig för varje valp som lämnar mitt hem och även om de har lämnat mitt hem för ett nytt så tänker jag fortfarande på dom , hur de har det , hur de mår , för jag har sett de födas , jag har sett dom växa o utvecklas från små blinda "råttor" som blir seende "marsvin" till små miniatyrhundar och efter 8 intensiva veckor måste jag stålsätta mitt hjärta och se dom flytta ut ur mitt hem .... det känns .... för ingen valp är BARA en valp. 

Jag kommer sakna den här lilla Prinsessan, hon kommer inte flytta så långt men jag kommer ändå sakna henne , hon är lite lillgammal och helt underbar   

She-Ra .... Princess of Power 

53742490_399598707252315_5021812252248899584_n  54420920_2292870540997903_5381378431709609984_n  53302404_390573071520837_1716811884067291136_n  53456094_641158816341023_3976060528253468672_n

 


Nyfödda 1 + 1

Så kom dom äntligen ut. Lite förvånad att det faktiskt bara var 2 st, jag hade nog trott att det skulle komma minst 4 men man får vara glad för det lilla med tanke på omständigheterna runt löp och parning.

Två stycken svarta, en tjej och en kille , jag är glad att det blev svart , det var vad jag hade hoppats på för jag är inte jätte förtjust i att få Terv efter Groen och jag önskar få mer o bättre svarta vilket jag hoppas att dessa blir , bra alltså   

Det har varit ett oroligt dygn, oroliga första timmar efter förlossningen. Halv 8 cirka kom den första ut, tjejen, cirka 20 minuter senare kom killen. Men tjejen var svår att få ut och Copy hade det jobbigt ,det gjorde förmodligen väldigt ont och hon är ju inte den mest smärttåligaste hunden heller tyvärr. 

Efter att de kommit ut var hon väldigt orolig och jag förmodar att hon hade ont, hon darrade väldigt mycket på ett sätt som jag aldrig sett förut vilket gjorde mig väldigt orolig i sin tur. När hon började morra åt valparna blev jag ännu mer orolig för det har jag heller inte upplevt förut. Copy var otroligt utmattad och mådde förmodligen inte bra alls, jag antar att hon hade kraftiga sammadragningar som gjorde ont och när valparna var där och kröp runt hennes ömma punkter så blev de objekten för morrningarna,  hon ville gärna försöka ta hand om dom men mitt i allt det nya och med det onda så blev allt väldigt förvirrat. Jag ringde min veterinär som sa att jag skulle ringa smådjurskliniken i jönköping för att höra om jag eventuellt behövde komma in med henne för att ge henne kalkdropp. 

Jag ringde dom och de talade om för mig att de hade fullt så de kunde inte ta emot mig även om de ville ... detta har jag inte varit med om förut heller, är ju helt galet   så de bad mig ringa djursjukhuset istället, så jag gjorde detta , efter att de pratat ihop sig lite tyckte de att jag kunde avvakta under dagen .... eehh .... jaha, detta är ju ganska stressande då man inte riktigt vet vad det är man ska avvakta med ? självklart så vill man ju helst slippa åka iväg med en nyförlöst tik o valpar om det går att undvika men man vill ju heller inte förlora någon av dom. 

Jag avvaktade alltså och försökte göra vad jag kunde efter bästa förmåga för Copy, jag tog en kudde och la mig i valplådan med henne och valparrna så hon kunde kura ihop sig med mig i skedställning, där kändes det som om hon blev trygg och lugn och efterhand avtog darrningarna. Jag gav henne druvsockervatten och naturell yoghurt, A-fil och Mush bullar, allt gick ned med god aptit. Vi sov en stund så i lådan och det kändes som om Copy blev mer tillfreds efter detta också. Valparna klarade sig utmärkt och sökte tutte på en gång så som valpar ska så inget fel på dom iallafall. På eftermiddagen rinngde jag min Veterinär igen och vi pratade lite och han sällade sig till avvaktande-ligan. 

När jag släppte in de andra hundarna i huset så tror jag modersinstinkten kickade in lite mer hos Copy. Naturligtvis så är ju Ess och Driven otroligt nyfikna och undrar vad det är för något inne i rummet , Larsson däremot kunde ju inte bry sig mindre , han gick direkt till soffan och la sig 

Natten blev lugn , på morgonen var det bråttom ut för Copy men sen har hela denna dagen varit lugn trygg o stabil och hon verkar ha funnit sig tillrätta i sin nya roll som mamma och pysslar med de små som en god mor gör   de här valparna har väldigt mycket mat och äter gör de för glatta livet , jag har inte vägt dom än men tänkte göra det under kvällen bara för att ha lite kolla på att de går upp som de ska.

16

Och ska de va så ska de, bara för att jag absolut inte vill ha sporrar på valparna så har ju naturligtvis hanen sporrar bak på båda tassarna och inte nog med att det är ett par sporrar , nä det ska ju naturligtvis vara DUBBLA sporrar också. Det är första gången det har hänt hos mig. Eftersom Larsson föddes med sporrar så är det väl inte så konstigt att det blev så , men ändå , jag hade klarat mig jätte bra utan dom.

13

Jag hoppas att allt fortsätter i lugnets tecken nu och att inget komplicerat inträffar.

14

15

Fortsättning följer ...... 

10

 

 


Dräktighet bekräftad idag !

Idag ringde jag min veterinär på vägen hem från jobbet för jag funderade på att röntga Copy någongång i mellandagarna för att se ifall hon är dräktig eller inte. Både pappa o jag tycker att hon har förändrats lite men så vill man ju inte ha allt för stora förhoppningar eftersom det inte var den enklaste parning att få till.Min gode Herr Larsson är ju lite till åren och även om han kämpade på så gott han kunde så är inte muskulaturen i bakbenen vad den har varit och det är inte lätt att orka stå på bakbenen och pricka rätt när man har en vingelpotta under sig som inte hjälper till det minsta utan bara står och kollar upp i det blå 

Min veterinär tyckte då att jag skulle komma in direkt så kunde vi göra ett ultraljud istället så jag slapp gå å fundera mer ... sagt å gjort, jag åkte bara hem, tog ut Copy och åkte ned till han direkt. 

Hoppas hoppas tänkte jag och in på rummet , upp på bordet, han rakade bort lite päls på magen och sen satte han gel på apparaten och satte den på magen och i samma sekund som den landade sa han .. "japp, se där, där är dom, där är ett huvud , å där är en till" ...  Woohooo   så va de klart , minst 2 iallafall alltså .. knappt så jag vågar ro att det är sant , men så glaaaaad för detta 

Nu hoppas jag att resten går bra också och att vi snart har små ullbollar här , så spännande är det

Fortsättning följer ....... 

Mr Larssons bejbissar ..... Copyright protected 

Båda med marginal 


Rally Lydnads Tävling x 4

Debut för Driven i Nybörjare och Debut för Copy i Fortsättning  

Om man säger som så att det hade kunnat gått bättre men det förutsätter nog att man tränar också, men så tänker jag att om det gick så här bra när man "vilar sig i form" och utdelningen är runt 75% då borde man ju absolut hamna på minst 100% om man tränar lite innan tävling också 

Platsen var Ulricehamns BK´s inomhushall i Kinnared .... 

Driven var först ut idag i Nybörjare , anmäld till 2 rundor en A och en B ... den första gjorde hon riktigt bra faktiskt och slutade på 89 poäng , den blev filmad och jag lägger upp filmen på FB sidan senare ( även om jag hatar att se såna filmer för det är inte smickrande , men lärorikt ;) ) , den andra däremot  Bana B ... där hade Drivens hjärna ingen kontakt med den kommunicerande omvärlden längre, dofter och rörelser utanför våran bubbla noterades dock till 200%, sitt namn hade hon helt glömt bort och även den minsta basic-övningen var som bortblåst, hon gäspade innan hon äntrade planen och hon gick gäspande ut från planen , Ha ha .

Det var en usel prestation och jag fick jobba mig svettig för att försöka hålla ihop henne i någorlunda skick genom hela banan, men så kan det ju bli. När resultaten kom upp så stod det 85 poäng och jag tänkte , det är inte möjligt det måste blivit fel någonstans och javisst var det så och det kommer de ju märka när de ska lägga in detta i systemet att de missat 20 poängs avdrag för det skulle ju vara 65 poäng istället .    

Bra träning för Driven i vilket fall och hon klappade ju inte igenom fullständigt ... så det kan ju bara bli bättre 

Copy var anmäld till Fortsättningsklassen , 2 rundor en A och en B .... MEN .... hon va uppsatt som löptik och de skulle gå sist, detta har ju inte jag så bra koll på då jag är rättså ny i den här grenen. Copy åkte ju med oss på morgonen , vilket hon inte hade behövt att göra eftersom vi skulle gå sist av alla på hela bygget , typ 100 startande alltså = det tar tid. Så skulle vi då gå banvandring , första banan A , japp det gjorde vi , sen så gick hela den klassen och i slutet på den så trillade poletten ner hos mig och jag insåg att alla de som gick B samtidigt som A också skulle gå på A banan innan vi skulle köra vårat race. Nu var vi på eftermiddag och Copy hade ju bara varit ute och rastat en kort stund men varit i bilen från morgonen , riktigt dåligt upplägg av mig 

När jag kom på detta så var första banan nästan klar och det skulle bli banvandring på den andra banan så jag gjorde den också sen åkte vi hem, Driven fick stanna hemma sen , Copy fick springa av sig ordentligt och göra sina grejer , jag tände upp i kamin för att slippa frysa häcken av mig när jag till slut skulle få komma hem, sen åkte vi tillbaka till tävlingen 1½ timme senare och då var det bara 3 stycken kvar i klassen. Men sen .....

Då skulle vi gå som löptik nr 3 på bana B , det var ju den vi gick banvandring på sist. Copy levererade och vi fick ihop 93 poäng , det är ju inte så dåligt med en otränad hund i slutet av löpet, mina fötter ställer till det, fotarbete är svårt i Rallyn och många minus blir det om man inte har ordning på detta alltså.

Sen var det inte många minuter mellan så skulle vi gå in på bana A och med tanke på att det hade förflutit en sisådär 4 timmar sen den banvandringen och att man inte ens kunde se den banan från åskådarplats så var inte mitt minne av hur jag skulle gå den så jätte bra. Jag kände att jag hade inte riktigt koll på riktning och skyltar och det blev aldrig något bra flyt, Copy blir jätte osäker för hon tittar på mig och frågar " vart är du / vi på väg?" och jag vimsar till det , inte bra alls, men ändå så fixade fröken Copy att hålla ihop oss hyfsat till slutet och med det 82 poäng och då var det ju faktiskt jag som fick 10 minus för att jag gjorde Fel övning. Det som var det roligaste av allt på denna bana A var att det är en skylt där hon ska först ska Sitta sen Stå och sen ska jag gå ett varv runt henne och den där jäkla övningen har vi inte fått till , det är nästan den enda som vi har tränat lite på så jag var helt inställd på att där skulle vi helt säkert få 10 minus ....  MEN .... hon gjorde den 100 % rätt, ingen är mer förvånad än jag ... Ha ha 

Summa summarum - att vila i form är inget jag rekommenderar för man kan inte glida på bananskal hela vägen och det är mycket skönare känsla att gå in på plan och veta att man iallafall har gjort vad man kunnat för att det ska bli så bra som möjligt. 

Av 4 starter idag så fick vi 3 godkända resultat - mycket skoj och jag tackar mina hundar för att de trots dålig framförhållning från deras Matte ändå ställer upp på vad jag släpar med dom på 

 

45823315_329923780924728_4240568533014020096_n


 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson