Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Driven gör som Driven vill ;)

ibland blir det ju inte som man tänkt sig, eller jo, man kanske tänkt just det som hände, men hoppats på något bättre. Driven och jag klev upp tidigt imorse för att åka och tävla Appellklass Spår i Mullsjö.
Det var ju tänkt att tävla i våras men så kom Corona, sen anmäldes hon till samma tävling som sin "pojkvän" men då blev det ju parning istället. Så såg jag att de skulle köra den här i Mullsjö, anmälan hade gått ut, men det var sista helgen för att tävla för Driven enligt parning/dräktighets bestämmelserna och jag fick efteranmäla.
Kul :) Så vi ökade på lite träning, la om träningsrutiner, ändrade belöningar och det funkade bättre faktiskt. Men jag fick nytt jobb i samma veva också, nya rutiner för alla med detta.
Sen kom illamåendet, Drivens alltså, hon ville inte äta och att Driven inte äter mat har aldrig hänt och trött blev hon, trött trött trött i 4 dagar, inplantationsvecka och man vill ju inte riskera något så det blev träningsvila, 1 vecka innan tävling 🙄
Men tillbaka till imorse, upp och iväg.
 
spårakl1  spårakl2
 
Vi drog startnummer 1 , när vi gick ut mot spårstart fick hon lukta av båda domarna så hon fick bort tankarna på dom , det vindade på ganska bra på det stora fältet, sen selade jag på och släppte på.
Hon gick ut jättefint och lullade på i bekvämt promenadtempo, första apporten vände hon på med tassen ( jag har ju ibland lagt en liten godisbit under apporten för hon ska stanna till när hon passerar dom.)
Bra känsla, nytt påsläpp och hon travar iväg lika fint, första vinkeln , hon går över och slår en stor cirkel innan hon går på andra sträckan och det är KRAFTIG motvind, ni vet sån där motvind som gör att paraplyet vänder sig 😳 jag har aldrig gått ett spår med sån motvind med Driven och jag såg att hon började få lite problem, det gick saktare och sen stannade hon.
Jag tänkte att njäää, det kan inte vara en apport riktigt än, det var det inte heller, så jag gav nytt spårkommando, 10-15 meter längre fram låg den, YES ! halvvägs nu. Nytt påsläpp.. trodde jag... men nepp, där var spåret slut enligt Driven, total soppatorsk, jag försökte få henne att ta upp spår igen men efter att ha sagt kommando i alla möjliga olika tonlägen minst 10 gånger och hon fortfarande bara tittar på mig som att.
-Näääeee, det är slut nu, spåret va tråkigt, jag har hittat 2 apporter, det får räcka för idag och när hon till slut går in och sätter sig fot mitt på fältet så insåg jag också att kapitlet var slut, inte bara kapitlet, hela boken var slut.
Jag bröt spåret och vi bröt hela tävlingen och åkte hem igen.
Det är inte ofta jag bryter en tävling , inte om jag har möjlighet att tävla vidare för tränings skull, men idag i det läget vi befinner oss i , när Driven har gått in i en typ av Mamma-mood , så hade jag bestämt från början att om spåret skiter sig så bryter vi, för det finns ingen vits med att pressa henne mer.
Driven var dock glad att jag till slut fattade hur jäkla tråkigt och ointressant det där spåret var så hon hängde och drog, slet och kampade i kopplet hela vägen tillbaka till bilen. 😄
Vi fick en liten utflykt, jag hade givetvis hoppats på en bättre utdelning men ibland vill det sig inte.
 
Fältspår är svårt med Driven , speciellt appellspår, de är inte tillräckligt intressanta för henne. Det är de som säger till mig att , jamen då får du göra dom intressanta, jovisst, men hur intressant kan du göra ett appelspår ? det är ju vad det är liksom.
Även om jag lägger kluriga spår med täta apporter , mycket belöningar, många vinklar osv på träning, vilka Driven spårar med god intensitet, så är hon en väldigt mycket egen tänkande individ och när jag lägger ett "riktigt" appelspår, 3 sträckor á 100 meter så kan jag inte få henne att tycka att det är intressant. Hur löser man den nöten liksom 🤔
Med rätt belöning förmodar jag att vi kanske skulle knäcka det, tillräckligt hög belöning, men jag vet inte riktigt vad för belöning som har tillräckligt högt värde och som kan motivera henne tillräckligt mycket att utföra det jag ber om.
Nu ska vi iallafall ta det lugnt och mysigt , nästa vecka vet vi säkert om det är något liv där inne, jag tycker ju att hon börjar få en liten bebismage och jag hoppas självklart att det inte är inbillning.
 
Drivens vanligaste position nu för tiden nedan   
 
efterspårakl


Valpar under tillverkning

Det har varit en svettig stressig vecka för Copy lyckades ju tajma det ganska dåligt med höglöp till Kristi Himmelfärd som är en tvär-röd dag i Sverige   Det hade ju varit toppen om man skulle åkt iväg och parat med långledig helg, men nu var det ju små simmare som skulle transporteras hit från Tjeckien och ingent sånt levereras till Sverige på Helgdag. 

Copy började löpa lite tidigare än jag räknat med. På fredagen dag 9 åkte jag till min Veterinär och gjorde utstryk som talade om att hon var på väg in i höglöp men inte riktigt där än. På helgen så började hon flagga ordentligt för både Larsson och Ess så på måndagen dag 12 om jag nu räknat rätt på dagar, åkte vi till Jönköping för att ta blodprov och få svar direkt. Detta visade på 10,1 och man kände att , shit va krångligt detta blev nu för alternativen att skicka de små "krigarna" var ju inte många. Tisdag för att kunna tas emot på Onsdag, men det hade ju förmodligen varit för tidigt, Onsdag hade ju inte gått för inga flyg till Sverige på torsdag, för då hade de stackarna blivit liggande på flygplatsen i Prag. Torsdag bestämde jag att det får bli, inga marginaler för att någon lastbil ska få stopp eller flyg som inte går , nervöst ..mmmmm lite faktiskt. 

Onsdag ställde hon upp sig ordentligt och tillät att Larsson fick kliva upp ( inte så mycket fara med detta då han inte orkar hålla sig kvar uppe på ryggen )  Torsdag kom och hon stod ännu stadigare både för Ess och Larsson.  Michaela hörde av sig på eftermiddagen , 100 % kvalité på simmarna , förseglade i små rör och strax därefter kunde vi se denna 

14 

yes de är redan på väg , sömnen var sisådär inatt  och det första jag var tvungen att göra på morgonen var att kolla hur långt de kommit. 

10

yeay i Göteborg   

Copy passade såklart på att värma upp sig lite med hjälp av Ess på morgonkvisten 

11

Vi hade tid på Blå Stjärnan i Göteborg klockan 10.45  , väl framme så är det hur mycket människor som helst , men vi anmälde att vi var på plats, hon som stod som parkeringsvakt/ mottagare i Entren sa att "åh, det var jag som tog emot det lilla paketet". 

15

Sen tog det inte så långt tid förrän vi fick komma in på rummet där det blev en liten väntan.

16

Efter utstryk som såg toppen toppen ut och blodprov tog vi för att veta ifall vi var på rätt dag, det kändes verkligen som rätt dag men utifall att tog vi ett ändå och det skickades iväg , 2 timmar innan vi skulle få svar på det. 

Copy och jag sprang ut så hon fick kissa snabbt innan nästa steg då hon inte skulle få möjlighet att kissa på ett tag efteråt, man vill ju inte att dyrgriparna ska rinna ut i en pöl på gatan liksom.

De tinade upp de tappra liven, de såg friska ut , så var det dags tt plantera dom , det gick bra och sen fick jag Copys rumpa i knät och så fick vi sitta i 20 minuter, ganska drygt kan jag säga men det gick bra och hon var jätte duktig 

17

Sen var det ut till bilen och hemåt. Veterinären ringde mig på eftermiddagen och talade om att hennes värde var 35,6 så vi hade träffat alldeles utomordentligt bra med dagen, får vi hoppas iallafall. Jag bestämde mig tillsammans med Veterinären att vi nöjer oss med 1 insemination med tanke på helgen och alla andra omständigheter som det för med sig.  Jag hoppas att det låg mogna ägg på plats idag och att det kanske mognar några imorrn, kanske även söndag , vi behöver ju inte så många envisa krigare som spräcker ägg , ett par stycken typ 9 kanske , haha 

Nu blir det en spännande väntan i 3-4 veckor tills vi kan göra ultraljud och se om det har tagit sig. Har det tagit sig så förväntas de komma ut runt den 23 Juli.

Stort Tack till Charons ägare Michaela för all hjälp att genomföra detta.

A huge Thanks to Charons owner Michaela for all your help to manage all this 

18


Spårdag med Maria , Bravve o Grönistjejerna igen

Idag var det dags igen att åka till Maria för en spårdag i skogen, helt fantastiskt väder, igen, kallt som tusan men vad gör det när solen skiner.

igår kväll snabblackade jag spårflaggorna eftersom tant Maria tappade bort var hon satte flaggan förra gången , tänkte att rött går ju att se bättre 

a10 

Vi begav oss till skogen, fråga mig inte var för det vet jag inte, någonstans en bit bortanför Lerum var det   Maria gick ut ett spår till Copy medan jag gick ut ett till Bravve - Copy´s blev 830 meter långt och 7+1 pinnar utlagt , det fick nog ligga iallafall 1½ timme. Bravve fick 750 meter och 7 föremål och låg väl strax över 1 timme.

Medan vi väntade på att de spåren skulle gotta till sig så gjorde vi lite olika tester på Driven för att klura ut vad som motiverar henne till att spåra med lite bättre tryck, hon blir lätt uttråkad och är inte så lätt att läsa av och hitta DET DÄR som gör att hon behåller intresset. Förmodligen så har jag forcerat någonstans på vägen, tålamod är inte min starkaste egenskap   

Vi provade med synintryck, Maria gick iväg , jag gick undan, hon la Drivens kamprulle i slutet. Vi släppte på ganska snabbt när Maria kom tillbaka, Driven lullade iväg, spårade lite , hittade andra intressanta dofter, spårade lite igen, lite intensivare, hittade nåt nytt intressant, spårade och hittade sin kamprulle och blev TOKGLAD .... VAD GJORDE MIN KAMPRULLE HÄR !!! .... mmmhh, tänka sig   Vi provade igen, nytt försök, Maria går iväg , jag går undan, Maria stannar kvar bakom en sten med kamprullen. Släpper på Driven, hon lullar iväg, spårar lite, hittar en främmande hundbajs, undersökts givetvis, spårar lite till, hittar skogsludd ??? undersöks också givetvis, spårar vidare, förbi stenen och hoppar högt för där var ju Maria   HA HA .... TOKGLAD så klart både för Maria och kamprullen. Om detta kändes lyckat ? Näää det kan jag inte påstå, men nu vet vi ju det iallafall att det var inte någon bra idé, haha.

d3

Tredje försöket nu då, vi provar med 2-3 näringsdepåer och kamprulle som slut, låter det ligga i en 10 min bara. Släpper på Driven vid spårflaggan och helt plötsligt är det som en slempropp lossnat, hon drar iväg klockrent i spåret, hittar sin depå, mumsar i sig detta och drar vidare i spåret med ett helt annat intresse nu, nästa depå , mums igen, sen blev det lite trixigt i en konstig vinkel , går tillbaka och går ÖVER sin kamprulle, inte ett dugg intresserad av den, händer ju liksom inte   blinkade bara spår och mer mat i ögonen på henne , men där var det ju slut och vi kunde konstatera att näring får det bli helt enkelt.

Dags för Bravve bus att ta sitt spår, flaggan syntes bra där i solen iallafall 

a10 Bspår750m

det vindade på rätt bra där i skogen på vissa partier men han löste det toppen som den väldrillade hunden han är och Maria läser ju av han superbra också, välsmort team har de blivit 

a11

a12

a13

det där kalhygget var jäkligt trassligt, snustorrt och solen hade gassat där hela dagen, men han bara plöjde på och i slutet av hygget låg ett föremål

a16

a14

föremål hittat och en välbehövlig vattenpaus innan slutetappen

a15

Alla föremål funna 

25

Dags för den svarta lilla tösen att spåra , det ser väldigt konstigt ut på den här bilden men riktigt så konstigt gick inte spåret, det var nog Marias gps som fick blodsockerfall mot slutet och efter att ha gått spåret så kan jag förstå det , för det hade nog både Copy och jag också   Ha ha 

Cspår 830m

det var lite klurigt på flera ställen för henne , först gick spåret mot vattnet och då tappade hon sig helt ... BADAAAAA ... eehh, näe det är inte bad på gång nu, spåååååår .... japp hon kom tillbaka till uppgiften, hittade första apport, gott 

c11

sen bar det av igen, upp o ner över bäckar , skogsvägar, snår och uppför en jäääkla backe som sög i benen så det är tur jag hade draghjälp av henne, sjuuukt dålig kondition jag har just nu, pinsamt   Hon jobbade superbra och slet som en liten gnu i spåret , riktigt roligt att se faktiskt 

c10

mot slutet blev det lite trassligt men hon redde ut det fastän hon såg rätt mosig ut, slutpinne hittad och vi kunde konstatera att hon fick med sig 6+1, en liten jäkel missade vi någonstans men det struntar vi i för hon gjorde ett fantastiskt jobb    Nöjd hund - nöjd matte 

12

Vi förflyttade oss en liten bit för att köra lite basövningar i Budföring men först la Maria ut ytterligare ett litet spår med godisdepåer till Driven och denna gången blev det en liten godisdepå som slut istället.  Det fick ligga en stund medan vi gjorde Budföring med Bravve o Copy. 

Denna gången så blev det rivstart iväg vid spårflaggan , såpass så jag inte hann trassla ut linan innan hon stanna vid första depån ... såhär ser det ut när man glömmer kolla att linan inte trasslat sig innan man släpper iväg hunden  

d2

Men sicket drag på hunden, nu kände jag igen den gamla Driven så som hon varit förut, så det här var rätt och så fortsätter vi , hon grävde sig fram till slutet

d1

och när vi kom ut på vägen så var kamprullen bästa leksaken igen , superbra 

Summa summarum .... SUPERSKOJ  hela dagen , riktigt givande , jätte duktiga var de allihop.

Pizza avslut och en värkande kropp, kommer värka ännu mer imorgon förmodligen men det är det sååå värt. Tack för en toppenbra dag i skogen Maria 

 

 


Spårdag med Maria & Bravve & di svarta tjejerna

En helt fantastiskt fin eftermiddag i spårskogen idag med Maria & Bravve, solen var med oss hela tiden   

B10

Maria gick ut ett spår till Copy 4 små och 1 stor slutpinne 520 meter och jag gick ut ett till Bravve på andra sidan vägen 6 föremål , träapport, gummmirörsgrej, skumplastrulle, plåtburk , mobilskal hård plast och ett litet pipdjur som slut 750 meter. Sen gick Maria ut ett litet kortare till Driven 1 liten o 1 stor pinne.

Driven

Efter en 45 min tog vi Driven först, lätt disträ och inte riktigt på vad som va på gång , ny terräng, mycket dofter och att Maria skulle gå med var ju bara det nåt nytt, Hon tog iallafall upp spåret och även om det inte gick så fort så jobbade hon ut det, hon gick över den lilla pinnen så den tog jag bara upp , lite vingel på slutet men hon hittade tillbaka och markerade slutapporten, hyfsat bra var det, Maria tog grejerna och gick för att lägga ett litet till åt Driven och jag gick till bilen.

Nästa hund ut var Copy, hennes spår hade väl då legat nästan 1½ timme, ja som sagt ny terräng, inte matte som lagt spåret, givetvis var det nån främmande hund som bajat när vi var på väg mot spårstart och just idag så var det jätteäckligt    Sele på och iväg, men 10 meter in på spåret , ny främmande bajs , lika äckligt med den tydligen, hund helt off och vet inte riktigt vad hon gjorde, hon lullade runt som om hon inte hade en aning, hon snappade upp någon harplutt på vägen, det var tydligen inte äckligt iallafall, sen kom hon på första apporten och la sig vid den. Bra tänkte jag nu då kanske hon kopplar in hjärnan också, släpper på igen och hon vinschade rakt ut åt sidan från spåret, snappade upp ytterligare en harplutt ??? Nääää , nu räcker det sa jag och kallade in henne, så sa jag nu skärper du dig, hon ruskade på sig ordentligt, var är spåret sa jag och släppte henne. DÅ bar det iväg och hon började JOBBA och hon jobbade verkligen, en pinne gick hon över någonstans men hon jobbade hela tiden och hon redde ut spåret och markerade den tredje apporten och slutet, allt gott till slut 

spår Marias 520 m  Copy´s Spår 520 m.

Sen var det Bravve bus tur. Det vindade kraftigt i hans spår fram o tillbaka så det var inte helt lätt men han tog det ena föremålet efter det andra, genom blöthålet över vildsvinsbök , skogsväg, upp för kullar och ned för kullar, alla 6 föremål fint ligg markerade , en vattenpaus mot slutet fick han också innan de sista 2 föremålen hittades. Duktig Bravve 

B11 B12 B13  B14 B15 B16 B17 B18 

Sen skulle vi ta Drivens andra spår och det HADE kunnat bli bra om inte "tant" Maria typ glömt bort var hon satt ned spårflaggan   hon hittade en liten apport, hmm , ok jag vi startar från den då så blir det nåt iallafall, så Driven står i princip över den och bryr sig inte om den alls, hon duttar på den men visar NOLL intresse , märkligt, jaja, så hon börjar vingla iväg lite och spårar och Maria säger , näää det där är nog bakspår, Aha, ok och helt plötsligt markerar Driven en liten pinne till, bara cirka 3 meter från den andra lilla som vi nyss plockade upp, vi fattar inget alls, men den här lilla apporten kände jag igen för den va lite gnagd i ena änden så den var ju den rätta, den andra lilla måste vara en gammal kvarglömd från något annat spår en annan tid, hahaha, inte konstigt att inte Driven tyckte den var ett dugg intressant   ok vi fortsatte ett litet tag till men det blev liksom inte något bra någonstans så jag selade av och sen struntade vi i det och började leta efter min spårflagga som inte är så lätt att se i terrängen och jag inser att jag måste spraya dem i en färg som sticker ut. Vi hittade den till slut, inte riktigt där "tant" tänkte från början då , men men, ibland kan det bli så  

Efter detta åkte vi bort en bit och gjorde en liten uppletanderuta, Copy fick 2 föremål och hon gjorde det jättebra, Bravve gjorde 4 riktigt fina hämt så det femte föremålet fick ligga så han kunde sluta på topp 

B19

Sen åkte vi hem, förbi pizzerian och med det spräcktes denna veckas "diet", men gott va det 

Tack Maria för en supertrevlig eftermiddag, det gör jag gärna om   

 


Skogsspår

Spår kondition ....
Min hund har det jo men hon anser nog att jag är som en stor bromskloss där bak i linan när jag snubblar fram. 😳 😅 Jag tyckte att det var rätt lätt terräng när jag gick ut spåret men då går det ju betydligt saktare och jag kan välja var jag sätter fötterna, bakom Copy går det dubbelt så fort och det finns liksom ingen tid till att välja var foten ska placeras. Vi gick bara 530 m men i skogen känns det mycket längre faktiskt, super duktig råtta va hon, jag provade lägga 2 plaströr av 5 apporter, men dessa var inget som hon stannade vid. Hon gick ju rätt över dom dock så jag kunde plocka upp dom, träapporterna stannade hon vid 😍 sen att hon kan tycka att det är lite överkurs ibland att lägga sig vid apporterna är ju en annan sak, sitta duger väl , ser hon ut att tycka   

idag provade jag att ha annan sele på också där linan kopplas på ryggen och det kändes som att det var uppskattat av båda hundarna.

Driven fick ett kort spår bara, men hon är ju rolig, förmodligen tycker hon att det är rätt tråkigt att spåra mig, hela spåret låg nog i motvind dessutom och sen tror jag att hennes enorma kontrollbehov utvidgas till allt från vilda djur till insekter som ska undersökas när nu snön börjar smälta och massa dofter kommer upp.

Hon spårar det gör hon, men hon hinner göra annat också 😅 och sen det där med apporter i spåret, när hon hittar en apport så stannar hon, tittar på mig och ser ut som "dööhh, det ligger nåt här, är det nåt du vill ha eller?? “ 🙄😅 jaja, vi får kämpa på lite med detta 😉 

Överlag är jag nöjd med dagens spår och det var härligt att vara ute i skogen idag. Jag hoppas att vädret håller sig på den roligare sidan så vi kan få bättre kondition och komma ut på tävling snart igen 😁

skrev jag samtidigt som snöflingor stora som lovikavantar börjar falla utanför fönstret😭

Spårapporter 5 mars  slutapport 5 mars 

 

 


 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson