Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Driven gör som Driven vill ;)

ibland blir det ju inte som man tänkt sig, eller jo, man kanske tänkt just det som hände, men hoppats på något bättre. Driven och jag klev upp tidigt imorse för att åka och tävla Appellklass Spår i Mullsjö.
Det var ju tänkt att tävla i våras men så kom Corona, sen anmäldes hon till samma tävling som sin "pojkvän" men då blev det ju parning istället. Så såg jag att de skulle köra den här i Mullsjö, anmälan hade gått ut, men det var sista helgen för att tävla för Driven enligt parning/dräktighets bestämmelserna och jag fick efteranmäla.
Kul :) Så vi ökade på lite träning, la om träningsrutiner, ändrade belöningar och det funkade bättre faktiskt. Men jag fick nytt jobb i samma veva också, nya rutiner för alla med detta.
Sen kom illamåendet, Drivens alltså, hon ville inte äta och att Driven inte äter mat har aldrig hänt och trött blev hon, trött trött trött i 4 dagar, inplantationsvecka och man vill ju inte riskera något så det blev träningsvila, 1 vecka innan tävling 🙄
Men tillbaka till imorse, upp och iväg.
 
spårakl1  spårakl2
 
Vi drog startnummer 1 , när vi gick ut mot spårstart fick hon lukta av båda domarna så hon fick bort tankarna på dom , det vindade på ganska bra på det stora fältet, sen selade jag på och släppte på.
Hon gick ut jättefint och lullade på i bekvämt promenadtempo, första apporten vände hon på med tassen ( jag har ju ibland lagt en liten godisbit under apporten för hon ska stanna till när hon passerar dom.)
Bra känsla, nytt påsläpp och hon travar iväg lika fint, första vinkeln , hon går över och slår en stor cirkel innan hon går på andra sträckan och det är KRAFTIG motvind, ni vet sån där motvind som gör att paraplyet vänder sig 😳 jag har aldrig gått ett spår med sån motvind med Driven och jag såg att hon började få lite problem, det gick saktare och sen stannade hon.
Jag tänkte att njäää, det kan inte vara en apport riktigt än, det var det inte heller, så jag gav nytt spårkommando, 10-15 meter längre fram låg den, YES ! halvvägs nu. Nytt påsläpp.. trodde jag... men nepp, där var spåret slut enligt Driven, total soppatorsk, jag försökte få henne att ta upp spår igen men efter att ha sagt kommando i alla möjliga olika tonlägen minst 10 gånger och hon fortfarande bara tittar på mig som att.
-Näääeee, det är slut nu, spåret va tråkigt, jag har hittat 2 apporter, det får räcka för idag och när hon till slut går in och sätter sig fot mitt på fältet så insåg jag också att kapitlet var slut, inte bara kapitlet, hela boken var slut.
Jag bröt spåret och vi bröt hela tävlingen och åkte hem igen.
Det är inte ofta jag bryter en tävling , inte om jag har möjlighet att tävla vidare för tränings skull, men idag i det läget vi befinner oss i , när Driven har gått in i en typ av Mamma-mood , så hade jag bestämt från början att om spåret skiter sig så bryter vi, för det finns ingen vits med att pressa henne mer.
Driven var dock glad att jag till slut fattade hur jäkla tråkigt och ointressant det där spåret var så hon hängde och drog, slet och kampade i kopplet hela vägen tillbaka till bilen. 😄
Vi fick en liten utflykt, jag hade givetvis hoppats på en bättre utdelning men ibland vill det sig inte.
 
Fältspår är svårt med Driven , speciellt appellspår, de är inte tillräckligt intressanta för henne. Det är de som säger till mig att , jamen då får du göra dom intressanta, jovisst, men hur intressant kan du göra ett appelspår ? det är ju vad det är liksom.
Även om jag lägger kluriga spår med täta apporter , mycket belöningar, många vinklar osv på träning, vilka Driven spårar med god intensitet, så är hon en väldigt mycket egen tänkande individ och när jag lägger ett "riktigt" appelspår, 3 sträckor á 100 meter så kan jag inte få henne att tycka att det är intressant. Hur löser man den nöten liksom 🤔
Med rätt belöning förmodar jag att vi kanske skulle knäcka det, tillräckligt hög belöning, men jag vet inte riktigt vad för belöning som har tillräckligt högt värde och som kan motivera henne tillräckligt mycket att utföra det jag ber om.
Nu ska vi iallafall ta det lugnt och mysigt , nästa vecka vet vi säkert om det är något liv där inne, jag tycker ju att hon börjar få en liten bebismage och jag hoppas självklart att det inte är inbillning.
 
Drivens vanligaste position nu för tiden nedan   
 
efterspårakl


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson