Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Valpar under tillverkning

Det har varit en svettig stressig vecka för Copy lyckades ju tajma det ganska dåligt med höglöp till Kristi Himmelfärd som är en tvär-röd dag i Sverige   Det hade ju varit toppen om man skulle åkt iväg och parat med långledig helg, men nu var det ju små simmare som skulle transporteras hit från Tjeckien och ingent sånt levereras till Sverige på Helgdag. 

Copy började löpa lite tidigare än jag räknat med. På fredagen dag 9 åkte jag till min Veterinär och gjorde utstryk som talade om att hon var på väg in i höglöp men inte riktigt där än. På helgen så började hon flagga ordentligt för både Larsson och Ess så på måndagen dag 12 om jag nu räknat rätt på dagar, åkte vi till Jönköping för att ta blodprov och få svar direkt. Detta visade på 10,1 och man kände att , shit va krångligt detta blev nu för alternativen att skicka de små "krigarna" var ju inte många. Tisdag för att kunna tas emot på Onsdag, men det hade ju förmodligen varit för tidigt, Onsdag hade ju inte gått för inga flyg till Sverige på torsdag, för då hade de stackarna blivit liggande på flygplatsen i Prag. Torsdag bestämde jag att det får bli, inga marginaler för att någon lastbil ska få stopp eller flyg som inte går , nervöst ..mmmmm lite faktiskt. 

Onsdag ställde hon upp sig ordentligt och tillät att Larsson fick kliva upp ( inte så mycket fara med detta då han inte orkar hålla sig kvar uppe på ryggen )  Torsdag kom och hon stod ännu stadigare både för Ess och Larsson.  Michaela hörde av sig på eftermiddagen , 100 % kvalité på simmarna , förseglade i små rör och strax därefter kunde vi se denna 

14 

yes de är redan på väg , sömnen var sisådär inatt  och det första jag var tvungen att göra på morgonen var att kolla hur långt de kommit. 

10

yeay i Göteborg   

Copy passade såklart på att värma upp sig lite med hjälp av Ess på morgonkvisten 

11

Vi hade tid på Blå Stjärnan i Göteborg klockan 10.45  , väl framme så är det hur mycket människor som helst , men vi anmälde att vi var på plats, hon som stod som parkeringsvakt/ mottagare i Entren sa att "åh, det var jag som tog emot det lilla paketet". 

15

Sen tog det inte så långt tid förrän vi fick komma in på rummet där det blev en liten väntan.

16

Efter utstryk som såg toppen toppen ut och blodprov tog vi för att veta ifall vi var på rätt dag, det kändes verkligen som rätt dag men utifall att tog vi ett ändå och det skickades iväg , 2 timmar innan vi skulle få svar på det. 

Copy och jag sprang ut så hon fick kissa snabbt innan nästa steg då hon inte skulle få möjlighet att kissa på ett tag efteråt, man vill ju inte att dyrgriparna ska rinna ut i en pöl på gatan liksom.

De tinade upp de tappra liven, de såg friska ut , så var det dags tt plantera dom , det gick bra och sen fick jag Copys rumpa i knät och så fick vi sitta i 20 minuter, ganska drygt kan jag säga men det gick bra och hon var jätte duktig 

17

Sen var det ut till bilen och hemåt. Veterinären ringde mig på eftermiddagen och talade om att hennes värde var 35,6 så vi hade träffat alldeles utomordentligt bra med dagen, får vi hoppas iallafall. Jag bestämde mig tillsammans med Veterinären att vi nöjer oss med 1 insemination med tanke på helgen och alla andra omständigheter som det för med sig.  Jag hoppas att det låg mogna ägg på plats idag och att det kanske mognar några imorrn, kanske även söndag , vi behöver ju inte så många envisa krigare som spräcker ägg , ett par stycken typ 9 kanske , haha 

Nu blir det en spännande väntan i 3-4 veckor tills vi kan göra ultraljud och se om det har tagit sig. Har det tagit sig så förväntas de komma ut runt den 23 Juli.

Stort Tack till Charons ägare Michaela för all hjälp att genomföra detta.

A huge Thanks to Charons owner Michaela for all your help to manage all this 

18


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson