Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Uthållighetsprov

Igår gjorde vi UHP = Uthållighetsprov

Regler och anvisningar finns att läsa på SBK.s sida om man vill det men enkelt förklarat så cyklar man med sin hund som ska befinna sig på höger sida i en grupp - blir ju som en lång rad då iofs -  igår var vi 9 st som gjorde detta prov.

Provet är på tid och man ska avverka 2 mil, det är 2 pauser där domaren kontrollerar tassarna främst så de inte tagit stryk och det blir även en liten kontroll på att hunden inte är för hårt belastad fysiskt. 

Vi var 4 schäfrar , 3 belgare , 1 rottweiler och 1 boxer , alla klarade provet.

Vi belgarägare då - Maria med Bravve ( Thunderwolf´s Braveheart ) Jag med Copy ( Black Destiny Copyright ) och Carolina med Texas ( Nightrunner´s Cabernet , som är en larsson x Yava son  ) 

Började fredagen med att efter jobbet åka och hämta upp Maria o Bravve, lasta på hennes cykel och sen hem till mig. På morgonen så knölade vi på min cykel också och sen bar det iväg till Nossebro, Carolina meddelade att hon lyckats knöla in sin cykel i baksätet då hon inte har någon dragkrok , utan att behöva montera isär den, haha , bra jobbat där     

Cyklingen gick jättebra faktiskt, 3 st schäfrar låg i täten och travade på rätt bra -  Maria låg framför mig och jag hade Micke med min favvo rottis i häcken, så jag tjatade på Maria att trampa på och Micke tjata på mig, hahaha ... ett jäkla tjatande - nästan skilsmässa mellan mig och Maria 

Hundarna klarade det alldeles utmärkt , vädret var perfekt och vägarna var bra att cykla på.

Det är ett trevligt relativt enkelt prov att genomföra och jag rekomenderar de som kan att göra det. En bra check på att hunden har bra fysik och det är nu för tiden ett officiellt prov så efter genomfört godkänt prov får hunden en titel UHP.

Grattis till oss alla och Tack för en super trevlig dag 

alla på uhp

 

Copy o jag  Maria o B  Carro o Texas

 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson