Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Fantastiska Hundar & Förare

Oj oj , det var längesedan jag skrev något i bloggen och det har hänt en hel del, jag har iallafall uppdaterat nyheterna efter bästa förmåga. 

På nyhetssidan har jag skrivit alla resultat så det behöver jag inte skriva så mycket om här också , jag kan istället skriva lite om hur jag känner och tänker kanske.   

Det är svårt att förklara den glädjen man känner när hundar man sett födas som små hjälplösa individer efter månader / år av planerande för just denna kombinationen , växer upp och blir precis vad man önskat att de skall bli. Mitt mål när jag bestämde mig för att bli uppfödare för över 25 år sen var att jag ville bevara rasen som den var beskriven i rasstandarden , jag ville de skulle vara lika bildsköna som de är och att de skulle ha alla de mentala egenskaperna på plats , en ALLROUND hund, jag kunde inte se att man ska behöva välja , jag ser fortfarande inte varför man skulle behöva välja. Det är inte lätt att hitta bra individer, som ska passa med varandra också, man kan inte veta vad det ska bli , om man hade vetat det innan hade det varit plättlätt , eller hur.   Men det kan man inte , så man kan bara göra sitt bästa och ibland blir det inte helt rätt så är det. Sen har vi ju en till del , det är hundens ägare , ibland blir det inte rätt matchning där heller, så kan det vara och ibland så vill man mer än man hinner eller har kunskap om och ibland kommer livet mellan, så är det. 

Något som jag upptäckte ganska tidigt i mitt liv med Belgare ( min första fick jag 1984 ) var att de inte är så lätta alla gånger, dom är snabba både fysiskt och psykiskt och det är inte lätt att hänga med alla gånger. De var även ganska labila i humöret och vissa var draperade med nerver så att säga. De har också en sorts inbyggd reservation mot främst människor. Den delen på en belgare kan vara jättesvår för det kan vända från ena dagen till den andra i princip och man fattar noll. Det är inte svårt att få en belgare till att INTE lita på dig , det är lätt och då kryper de in i sig själva och ser sig själva som sin egna bästa dräng och hur mycket du än pockar och lockar ( vilket är det största felet att göra med en BSD ) så kommer de inte tro på dig. 

En annan sak som var svår att hantera var deras fallenhet för att vara ljudkänsliga , många reagerar på skott , inte konstigt egentligen för skott är inte ett speciellt naturligt inslag i vår miljö. 

Dessa två saker är de som jag såg var det som de flesta Belgarägare brottades mycket med oavsett om de var helt nya på rasen eller med erfarenhet. Så dom två detaljerna är de jag lagt mest fokus på i min avel för det ska vara kul att ha hund inte jobbigt och belgaren är en fantastisk ras med obegränsade möjligheter och en mega portion humor. Samtidigt har jag försökt att bevara deras utseende så nära standarden som jag kan. 

Jag vill inte säga att jag nått 100% för det har jag inte , finns ingenting som inte kan bli bättre   men jag har kommit nära och jag är otroligt nöjd med vad jag fått fram och är otroligt glad över alla mina fantastiskt duktiga valpköpare som tar hand om sina ( mina ) älsklingar på bästa sätt och ger dom bra liv. 

Så Tack till er ALLA för att ni gör ert bästa för att ge alla mina små pälsråttor bra liv ...  oavsett om ni tävlar eller bara går promenader med era familjemedlemmar   och när ni än behöver hjälp , råd eller bara vill berätta vad ni gör så finns jag här för er alla så gott jag kan, hela livet    

Humor är viktigt ... glöm inte att ha roligt tillsammans vad ni än gör   

a53

 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson