Kennel Thunderwolf

S kullen 1998 De 3 Asynjorna

Den här kullen var Aylas 3:dje och sista kull.

S -kullen 

Hanen jag valde var Foxfire Shone´s Turbo Qaliber - Qalle 

Qalle1  Qalle2 

 

Den här gången tänkte jag att jag inte skulle vara så orolig och inte vara så "daltig" med Ayla, hon hade ju lyckats väldigt bra med de 2 tidigare kullarna så vad kunde gå fel.  Jaaaa , VAD kunde gå fel ... ALLT tydligen    vi åkte till Åkers Styckebruk där de bodde och vi parade 1 gång , det gick bra , jag kom hem och tänkte att detta blir nog bra, 3 dagar senare tror jag det var då ställde Ayla upp sig för min Irländska Varghund , det hade aldrig hänt och hon stod SÅ bra, jag blev helt nojjig , ringde upp till hanhundsägaren och frågade , vad ska jag göra, tänk om det var på fel dag ? så vi åkte upp igen och hon kom knappt ur bilen så parade de sig igen. 

Dräktigheten gick hur bra som helst, förutom att jag vet att hon en gång hoppade över ett hinder innan jag hann stoppa henne och slog i buken ganska rejält, sen efteråt undrade jag om det hade något med allt elände som hände sen. När det var dags började Ayla att bädda och stöka som hon brukade, jag kunde känna hur valparna rörde sig inuti henne. Hon började få lite grön/svart aktiga flytningar och jag tänkte att det sätter nog igång strax. 

Helt plötsligt slutar Ayla att bädda och förbereda sig , jag kunde inte känns några rörelser och hon betedde sig som om hon inte alls var dräktig eller precis skulle ha valpar , orolig blev jag  , när det blev morgon ringde jag till djursjukhuset och vi åkte in, det var Midsommarafton dessutom , väldigt lyckad tajming,  Jippi !!! De gjorde ultraljud och röntgen och bestämde sig för akut kejsarsnitt, de plockade ut 3 levande ( knappt ) och en klump = mumifierad valp ? som var orsaken till att allt stannade av för den hade suttit som en propp i kanalen, och en valp som bara var ett skal, inget innanmäte , hade nog dött ganska sent. Det var svårt att få liv i 2 av valparna och vi blev "utsparkade" från djursjukhuset , det var hemskt, jag hade en tik som knappt var vaken och fattade inget alls och 3 små valpar varav 2 inte riktigt ville fungera. 

Sen började "helvetet" , de ville inte dia, de hade ingen sugreflex , de var helt drogade, jag satt och nöp dom för att de skulle hålla sig alerta, jag sov med dom på bröstet under tröjan, ja, sov och sov , klockan stod på väckning 1 gång i timmen och min pappa hjälpte mig att komma upp för att försöka få i dom något, timmarna gick och jag kände att jag hade panik för jag vet att de måste äta av råmjölken för att klara sig, alla jag pratade med sa att jag skulle ge upp , att jag skulle låta naturen ha sin gilla gång ... ja det hade jag gjort om det varit naturligt att födas med kejsarsnitt, men det är det inte, så jag kämpade på och 14 timmar efter att de hade plockats ut ur Ayla tog de äntligen tutten i munnen och började dia   Lyckan var total   en av valparna hade ju klarat sig själv så hon hade lite försprång kan man säga, det var valpen som jag döpte till Sjofn aka Tua. Men de andra åt upp sig ganska så snabbt när de väl kommit underfund med diandet.

Då det var 3 små tjejer som föddes med kejsarsnitt 1998-06-19 på Midsommarafton

namngav jag efter 3 Asynjor ...

Asynjorna är i den Nordiska Mytologin kvinnliga gudar.

Sjofn - eller Sjöfn - kallades för Tua.  

 Tua

Sjofn / Sjöfn = ("älskogsväckerskan") var i Nordisk Mytologi en asynja som tillhörde Friggs systraskap. Sjöfn får både män och kvinnor att tänka på sex. Vill man tända åtrågnistan människor emellan skall man åkalla Sjöfn.

 

Snotra - kallades för Snuttan.   

Snuttan1  Snuttan2 Snuttan4 

Snotra = (”den kloka”) tillhörde i Nordisk Mytologi Friggs heliga systraskap av asynjor. Snotra är den mest höviska av asynjorna. Hon är klok och vet hur hon skall föra sig. Det sägs att hon är den som har givit upphov till det som har med klokskap att göra. Vill man vara klok eller kunna uppföra sig med skönhet och behag skall man tillkalla Snotra.

 

Syn - kallades för Kiara.

 Kiara

Syn =  ("den nekande") var i Nordisk Mytologi den av valkyriorna som bevakade ingången till Valhall. Hon nekar även objudna gäster inträde i andras boningar. Vid ett ting hörsammar Syn alla de tvister där någon nekar, och kommer då till dennes hjälp. Om man har något att neka skall man åkalla Syn, för hon anser nämligen att man skall ha rätt att neka.

Jag behöll Snotra - Snuttan , vi tävlade lydnad , bruks och agility , när hon var 7 år placerade jag om henne då flocken inte fungerade med den uppsättningen som var. Hon flyttade till Dalarna, tyvärr så hade vi inte så mycket kontakt de följande åren, sist vet jag att hon hade flyttats till Stockholm skärgård till någon syster till den nya ägaren och hon verkade ha det bra iallafall.