Kennel Thunderwolf

Framtidsplaner .....

Valpar denna vinter 2018 !

Efter mycket funderande har jag beslutat mig för att göra ett försök för jag vill gärna behålla linjerna. Tanken var att vänta tills nästa år men med tanke på min gode Herr Larssons höga ålder vågar jag inte vänta ett år eftersom det kan gå väldigt fort när det går utför. Han är i väldigt bra form för tillfället , om han klarar av att betäcka är omöjligt att svara på, men jag tänker som så att om det inte går denna gången så är det inte meningen heller. 

Eftersom jag ännu ej dna testat Copy så vet jag inte om hon bara lämnar svart eller blandat, normalt sett är jag inte så förtjust i att få Tervueren efter Groenendael men i just detta fall så spelar det mig mindre roll då behållningen av linjerna är av yttersta intresse för mig. 

Larsson är en trygg , vänlig , orädd och stabil kille , han har aldrig visat någon form av reservation mot människor, han är inte aggressiv mot andra hundar , med åldern har han dock blivit mer på sin vakt och det är förmodligen för att han blev allvarligt oprovocerat attackerad av en Dogo Argentino för några år sedan. Han har aldrig visat någon form av ljudkänslighet. Jag har tävlat med honom i Lydnad och Spår och vi har gjort BH prov , att vi inte gjort mer beror på min livssituation som varit och inte på honom. Han är KORAD , han är sparsamt utställd men har bland annat fått Excellent på circuit utställningen ( 6:te bästa hanhund ) för Firmin Aertgeerts ( kennel Grimmendans ) och Very Good på WW utställningen i Sthlm -08 , sista utställningen var 2016 då han blev 4:de bästa hane med Excellent och CK i Veteranklassen på AfBV´s special på IVÖ. 

Fröken Copy är ännu ganska ung och normalt parar jag inte tikar förrän de är 3 år drygt , men om jag inte trodde hon skulle kunna hantera en parning nu hade det inte ens varit en tanke. Med tanke på henne unga ålder har vi inte hunnit med så mycket än, just nu tränar vi bitarbete och tanken är att kunna starta i BSL och förhoppningsvis IPO, hur långt vi kommer i den grenen återstår att se.  Vi tränar även Lydnad både vanlig och Rally och vi har tagit första nivån och titeln RLD N , i våras gjorde vi även UHP - Uthållighetsprovet. Copy är väldigt snabblärd , hon har en väldigt hög energinivå, lite för hög ibland då allt går lite för fort för att hon ska hinna med att sortera in allt i rätt ordning. Hon har inte visat någon ljudkänslighet, hon gjorde ett mycket bra MH ( finns att se alla moment på min Youtubekanal för de som vill ) . Copy påminner mycket om sin mormor Raven i sitt beteende. Hon är sparsamt utställd , som valp blev hon BIR på My Dog i Göteborg och hon blev 2:a bästa tik på Hund - 17 i Sthlm ( efter en Champion tik och det var bara de 2 kvar i ringen ) 

Copy saknar båda P2.or uppe, vilket givetvis inte påverkar henne på något vis. Det är lite svårt att se vart detta kommer ifrån , då vi inte funnit några som helst tandförluster i leden bakåt så min förhoppning är att detta inte kommer ärvas ned men garantier kan man ju inte lämna, men det kan man inte om något annat heller. 

Det är noll procent inavel på denna kombination.

Jag önskar även finna en tävlingsintresserad ( allround ) halvfodervärd om det blir en lämplig tik efter dessa två. 

Copy förväntas löpa i slutet av September - Oktober 

LoC bättre nyare

Stamtavla 

1653984_10201466970699579_1245589887_n

 

31

Thunderwolf´s Lord of War

Belgian Joy Doctor - Dolittle Occra Brambax
Belgian Joy Anniegetyourgun
Fosvek Invisible Touch Fosvek Top of the World
Fosvek Let it Be

12

Black Destiny Copyright

Rokkistassun Carpe Diem Marlo Is Misko Tankmes
Valkohampaan Salmiakki
Thunderwolf´s Diamonds Are Forever Ackley Clever Canin
Eternity´s Raven

Om du är intresserad av valp från Thunderwolf´s

Då Belgaren är en hundras som kräver aktivering för att må optimalt bra,

säljes valpar endast till aktiva hem

 

Nya ägare förbinder sig dessutom att:

 

  • Röntga Höfter & Armbågar & Ögonspegla mellan 18-24 månader.
  • MH testa hunden vid ca 18 månaders ålder. Gemensamt MH med resten av kullen om möjligt.
  • Ställa ut hunden minst 1 gång på Officiell Utställning mellan 2-4 år, helst Special Utställning för rasen.

Framtiden

Planer för framtiden:

Se ovan ......