Kennel Thunderwolf

Blogginlägg

Babe Söker Nytt Hem!

Jag söker ett nytt hem till Babe , en delägare = jag vill ha en möjlighet att ta en kull på henne OM hon uppfyller mina kriterier för att användas i avel. Helst tävlingsintresserad , för att det är roligt med meriter   Babe behöver i vilket fall aktiveras, främst mentalt , även fysiskt givetvis , hon är en sprinter. Hon gillar inte att vara ensam, det är inte hennes grej helt enkelt. Hon har ett stort Lek - behov och ett stort Tugg - behov. Hon är MH testad med resten av sin kull , det finns spindeldiagram och foton på detta att se för den som är intresserad. De är födda 26 Januari 2013. Hon är inte röntgad eller ögonspeglad än. Om du är intresserad av Babe eller vet någon som är hör av dig till mig eller be dom höra av sig. Du kan skriva meddelande till mig på kontaktsidan, du kan även försöka få kontakt med mig på Facebook är du inte vän med mig så kan ditt meddelande dock hamna i övrigt mappen och jag missar det, så mejl är säkrare.

Du bör ha vana av rasen, du bör ha humor, men det vet du om du kan belgare   

Babe är en bra hund tycker jag, med potential att komma långt inom tävling , hon gillar att vara med hela tiden, hon gillar att stå på 2 bakben mer än på alla 4 tassar , hon är väldigt föremålsintresserad , kampar gärna , hon är ingen svår hund men behöver som sagt "arbeta" för att inte hitta på egna mindre människo - önskvärda saker. 

14

 

 


Finaste kusinerna har varit på utställning

NightoQilaMed text

2 stycken Thunderwolf "bebisar" var på plats i helgen på Utställningen 

Night och Qila har varit på Utställning i Norge på Norsk och Nordisk Vinnare. 

På Fredag gick Norsk Vinnare 

Night fick Excellent & Ck och vann sin klass ( Unghundsklassen )  Yeaay 

Qila fick Excellent och blev 4 i sin klass , kanonbra   det ljusa runt ögonen var tydligen det som var avgörande annars hade hon kunnat vinna, men nu är det ju så att hon ÄR ljus runt ögonen , det är ju hon - Qila the one and only   , inget vi kan göra åt det om vi inte ska fuska 

Tyvärr så lyckades de inte få till mitt kennelnamn riktigt på Night , men men .... 

NightFredagNOvinnare14  QilaNoVinFre14

På Lördagen fick Night Very Good  och blev placerad 2.a i klassen, domaren tyckte hon behövde utvecklas lite mer

Qila tog ett skutt uppåt istället och fick Excellent & CK och blev 2.a i sin klass  , woohooo   Bra jobbat .... jag är jättenöjd med resultaten och det hoppas jag att deras ägare är också. Ett jätte stort tack till Alyn också som visade Qila i 2 dagar 

Night Lörd Nord vinnare14  QilaNordVin14 lörd   Qila CK lördNordVin14

Båda tjejerna har uppfört sig exemplariskt och är supertrevliga med folk och fä och har inga problem med miljön och det är guld värt , Excellent är inte fy skam , det innebär att de är rastypiska och ganska "mycket" rastypiska också så jag är verkligt nöjd med mina "allround-hundar"   

Tack så mycket till Catharina och Vidar för att ni visar upp "mina" små guldklimpar    och än en gång Grattis 

 


Maria & Braveheart´s "resa" till TJH ( PTRH )

TJH (ptrh) Thunderwolf´s Braveheart 

Ägare / Förare Maria Andersson 

Nedan kan ni läsa Marias egna berättelse om hennes och Bravve´s "resa" för att bli Patrullhunds Ekipage i Hemvärnet. 

Bravves utbildning till att bli Patrullhund.

I bland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Jag skaffade Bravve i första hand för att träna och tävla. Under Mars månad 2014 dök det upp ett tillfälle att testa in honom för att se om han kunde vara lämpad att bli patrullhund i hemvärnetTankarna for runt och jag tog tillfället att testa in honom. Bravve klarade inträdesprovet och här börjar våran berättelse om Certprovet vi gjorde.

När vi börjde våran utbildning var Bravve fyllda 1år och han hade bott hos oss i ca 7 månader. Hur skulle vi hinna med allt, nu har vi ca 8 månader på oss och träna in lydnadsmomenten, spår, patrullen, bastjänst m.m och utföra MH samt bli röntgad.

Vilken utmaning!

Certprovet skulle hållas i Såtenäs, men ändrades till Mullsjö då det krockade med annan verksamhet.

På torsdag morgon var det intestning, en främmande person känner över hunden, kollar tänder m.m Bravve accepterade hanteringen och allt gick bra. Efteråt stallades hundarna in i basen och där skulle det vistas resten utav prov tillfället.

Så sade domaren "Härmed startar erat Certprov"

Shit var nervös man blev.

Sedan fick vi vänta ett par timmar för att gå våra spår.

Så var det äntligen dags. Blev utkörd till platsen och där mötte domaren upp oss. Patrull med spårupptag med halt och sedan spåra 1,5 km, hitta 4 föremål, var det som gällde.

Vi började med en patrullering och på denna sträcka ska Bravve hitta en spårövergång. Vi passerade en sten och rätt var det var stannade Bravve till, precis som om han tänkte, vände ner i en vinkel på min vänstra sida och Bravve tog upptaget åt rätt håll. Vi fortsatte ca 6meter och då säger en röst "Då kan ni stanna där och göra halt". Vi väntade i ca 5 minuter och Bravve satt stilla hela tiden med focus på spåret. Vi selade på och iväg. Bravve var jätte duktig i spåret, vi hittade alla föremål och klarade av momentet. Yippiii.

Vilken glädje, all spårträning som man lagt ner under året i alla väder :-)

Senare var det dags för fast bevakning i skymmning/mörker.

Åter till basen och där blev vi tilldelade våra hundar för momentet och gick till mötesplatsen, där blev vi placerade på rad med ca 4 meters mellanrum, Där satt vi ca 1 timma. När figuranten rör på sig ska hunden markera rörelse i terrängen, när figuranten stannar ska hunden koppla av. Bravve var jätte duktig även här och gjorde fina markeringar.

Tillbaka till basen och där skulle de bo under natten och rastas och utfodras av främmande person.

Basen, ja detta moment har varit Bravves akilles häl, han är väldigt fäst vid mig, så att bli lämnad i skogen utan sin matte var mer eller mindre katastrof. Bravve skällde mycket och var osäker i situationen, även när vi körde nattbas blev han orolig. Herregud hur skulle detta gå? Låg nästan sömnlös under natten för att få ett samtal att de brutit honom och jag får hämta honom. Inget samtal kom under natten, vilken lättnad.

Tränade under året på att koppla upp honom överallt, andra rastade honom ibland, sov i skogen med honom. till och med uppfödare Annelie kom och sov med honom ute en natt. Vi kämpade med Bravve så han skulle klara detta moment till slutprovet från alla håll.

Tidig fredag morgon, åter till basen för att hämta ut Bravve att gå patrullen. Frågade då hur det hade gått för honom. Litet skall kom ibland för att kolla så någon var där. Sedan hade de sagt till honom bestämt att sluta upp med detta och då hade han blivit tyst. Hurra, heja Bravve och alla som hjälpt till och engagerat sig i detta moment.

Vi väntade på angiven plats för patrullen och jag stod och tänkte, hoppas Bravve orkar jobba, då de ska patrullera 1km och markera ett ljud samt vind.

Bravve orkade, han var allert och markerade allt han skulle, även figurantens spåringång. Duktiga Bravve.

Tillbaka till basen med honom.

Nu gick tankarna runt, hade vi klarat oss tillräckligt i alla moment för att bli godkända???

Vi rev basen och åter tillbaka till pensionatet där vi vistats under provets gång. Vi samlades alla för att få våran dom.

Jag var nr 2 i ordningen och så frågade de mig hur jag upplevt helgen. jag var ganska så få ordig och så säger domaren, Grattis ni har klarat provet, du har numera en patrullhund.

Hurraaaa vilken glädje, går knappt att beskriva. Vilken resa det varit under året med allt, men vi tog oss igenom detta tillsammans.

Så nu börjar våran resa ute i hemvärnet och få jobba vidare med uppdrag i kompaniet. / Maria

Och från mig = kennelmamman kommer det största stoltaste

GRATTIS - Ni är ett GRYMT ekipage 

i97334574._rsw1280h960_szw1280h960_                i97334616._rsw1280h960_szw1280h960_


En till plump i protokollet

Jahaja .. vad ska man säga ... ser det ut som om Ess bryr sig om att vi INTE tog det där sista förstapriset idag ... eehh .. näh ... inte så värst ...

Ess fåtölj

....men däremot så fick hon dubbla 10:or i socialt umgänge med alla människor i klubbstugan för sånt är viktigt enligt Ess tydligen för de flesta har ju något i fickorna eller så kan man krypa upp i knät på de flesta för att få lite uppmärksamhet och bli kliad    

Jag gillar inte regnväder, det gör inte Ess heller faktiskt , hon är inte så känslig för om det är blött på marken , men ärligt , jag har faktiskt förståelse för att man inte vill sätta ner pälsrumpan när planen känns mer som en bassäng   jag skulle inte heller göra det ... men för övrigt just nu är hon också  inne i att "jag kan det här själv nu" ...  så det känns som ren avdressyr att gå ut på tävlingsplanen, för hon gör helt galet på tävling, men hon gör inte så på träning , knepigt , fast det är väl även ett kvitto på att vi behöver komma ut på nya klubbar i nya miljöer så hon får vänja sig vid det. Hon fick egentligen inte så dåliga betyg idag , även om det kändes som att vi inte kunde få några betyg alls, för vi var allt annat än synkade ... MEN ... en nolla på Läggandet gör en del , hon satte sig jättefint , men det hjälper ju inte när det är ligg som gäller.

Betygen idag Lydnadsklass 1 i Partille :

10   Platsliggning 

9    Tandvisning ( för jag hade inte en tanke på att jag inte fick säga åt henne att sitta still när domaren kom fram och ska göra checken !?! Har jag faktiskt aldrig hört någon säga )

8   Linförighet

0 Läggande ( hon tvekar på att gå med mig i framföringen , hon ska ju ändå snart få ett kommando )

8,5   Inkallande ( hon har fått för sig att hon ska sätta sig BAKOM mig från att hon sitter framför mig när jag säger Fot ? :O )

7,5    Ställande  ( Hon ställer sig kanonbra, MEN .. likadant här, tvekar på att gå med mig i framföringen för hon ska ju ändå snart få ett kommando ... fröken KAN SJÄLV :/ )

8   Apportering   ( och varenda JÄ..a gång på tävling så måste jag säga kommandot 2 ggr för hon MÅSTE dutta på den först ? och tro mig att jag har tränat med alla möjliga konstiga saker som hon ska hålla på kommando :/ )

8,5  Hopp över hinder   ( inga problem med det , förutom lika som med inkallningen , från framifrån till sidan på Fot , sätter hon sig BAKOM mig + att jag måste säga det 2 ggr ? ... )

8  Helhetsintryck 

Så summa summarum  153,5 poäng ... det är ju inte så dåliga betyg egentligen ... men det räcker ju inte om man har en nolla på ett moment , tyvärr :/ 

Nu blir det ingen mer tävling på ett par helger, men skam den som ger sig, vi ska nog försöka klämma klass 1 och appellen förhoppningsvis innan detta år är slut ... dock känns det som om fröken Ess börjar fundera på löp, för jag tycker hon kissar mer när vi är på "okänd" mark .. kan visserligen bero på att hon börjar inse att hon faktiskt är ensam tik nu så hennes rang är högre :) Vi kan ju hoppas det iallafall, för jag har ingen lust med löp just nu, hon får JÄTTE gärna vänta tills Januari .... minst :P

 


Akl Ess Dag 2 ... inte ok !

Eftersom vi inte klarade uppflyttningen igår så åkte vi till Tidaholm imorse för att göra ett nytt försök, även en liten check på hur hon tar tävling 2 dagar i rad. Det kan jag konstatera idag att det kanske inte är hennes grej  riktigt ...  Spåra kan hon säkert göra 5 dagar i rad, nemas problemas, men att både spåra OCH hålla ihop på lydnaden, njäh ... 

Hon fick 8 / 8,5 på Spåret idag , gott tänkte jag, då hänger det på lydnaden , men jag tänkte att hon kan ju inte gå sämre än igår ... det kunde hon visst tydligen   Men det är ju bra då vet jag det , surt bara att vi måste försöka igen i denna klass, men nu vet jag ju också vad vi har att träna på , så det är bara att sätta igång och träna på det då 

Mr Larsson fick följa med idag också, kanske inte heller var bra , vet inte om det spelade någon större roll, sånt måste ju också fungera liksom , Denise & Lennart kom dit och hade med sig Skye och Corrie , så roligt att träffa dom, vi släppte lös dom på ängen och syskonen Cage ( Larsson & Corrie ) fick busa loss lite , jodå Skye var med på ett hörn också , 2 brudar sa Larsson .. woohoo ! och blev alldeles till sig i byxorna 

1 2  

Skye , Larsson & Corrie 

aaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bloggerska

22 
Annelie Johansson